Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al FMFParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

NOUTATI

Selecționata feminină (video)

Categorie:

După o pauză îndelungată și-a reluat activitatea selecționata feminină de fotbal a Moldovei. Inițial, conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului în Republica Moldova până în anul 2020, acest lucru urma să se întâmple în 2017, însă FMF a anticipat crearea naționalei de senioare cu doi ani mai devreme.

Clasament FIFA

Categorie:

Joi, 18 decembrie, a fost anunţat clasamentul FIFA pentru aceasta lună. Naţionala de fotbal a Moldovei a coborât o treaptă şi ocupă locul 121 cu 250 puncte. În decembrie, selecţionata pregătită de Alexandru Curteian nu a jucat vreun meci internațional.

Supercupa Moldovei între veterani (video)

Categorie:

Echipa Poliproject Chişinău a câştigat Supercupa Moldovei la fotbal între veterani, ediţia 2014. În meciul decisiv disputat miercuri, 17 decembrie, la stadionul Clubului Sportiv pentru Copii și Tineret “Buiucani”, Poliproject a învins formaţia Zaria Bălţi în urma executării loviturilor de departajare, scor 4-3. Timpul regulamentar s-a încheiat la egalitate, 2-2.

Gala Laureaţilor APSM

Categorie:

Luni, 15 decembrie, la restaurantul hotelului „Leogrand” din Chişinău s-a desfăşurat Gala Laureaţilor Asociaţiei Presei Sportive din Moldova. În cadrul evenimentului au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai anului 2014, antrenori şi echipe, desemnaţi în urma unui sondaj la care au participat membrii APSM.

Artur Ioniţa – cel mai bun în 2014 (video)

Categorie:

Pentru prima dată, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Artur IONIȚA, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului Verona Italia. El a totalizat 325 de puncte. Pe locul doi, cu 170 p., s-a plasat Alexandru EPUREANU, apărătorul selecţionatei Moldovei şi al clubului Istanbul BB Turcia, iar pe trei – Ilie CEBANU, portarul selecţionatei Moldovei şi al clubului Mordovia, Rusia, 107 p.

Asociaţiile Raionale de Fotbal

Categorie:

Reprezentanţi de la Asociaţiile Raionale de Fotbal (ARF) afiliate la FMF au participat pe 14 decembrie la şedinţa ordinară de lucru, care s-a desfăşurat în sala de conferinţe a hotelului Leogrand din Chişinău.

Gala Fotbalului din Sângerei (video)

Categorie:

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, Asociaţia Raională de Fotbal din Sângerei a desfăşurat Gala Laureaţilor Fotbalului din raion. Campioană a raionului devenit echipa FC Sângerei, care a fost urmată de Speranța Sângereii Noi și FC Grigorăuca. Deţinătoare a Cupei este Spicul Chișcăreni. Formația Școlii Sportive din Sângerei a devenit campioană printre juniori.

Turneu pentru copii

Categorie:

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, în orașul Nisporeni s-a desfășurat turneul republican la mini-fotbal între copii (anul nașterii 2001-2002), dedicat Zilei Mondiale a Fotbalului. La competiție participă echipele Școlilor Sportive din Nisporeni, Ungheni, Telenești, Orhei și Zimbru Chișinău.

Ziua Mondială a Fotbalului

Categorie:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Fotbalului, proiectul CCPA/OFFS Moldova a desfășurat diferite activități sportive în orașele Ceadîr-Lunga, Bălți, Dubăsari, Molovata, Ungheni, Edineț, la care au participat circa 200 de copii. La 10 decembrie este marcată Ziua Mondială a Fotbalului. Această iniţiativă a fost înaintată de către Organizaţia Naţiunilor Unite, cu scopul de a aduce un omagiu sportului rege care a adunat în jurul său milioane de oameni în întreaga lume.

Veteranii nu sunt uitaţi

Categorie:

A devenit deja o tradiţie ca FMF să acorde ajutor financiar familiilor veteranilor şi să aducă astfel un omagiu celor care au lucrat pentru afirmarea fotbalului moldovenesc. De ajutor financiar din partea FMF au beneficiat Valentina Tabaciuc, Parascovia Catînsus, Ludmila Cornilova, Anastasia Roman, Ludmila Juc, Ana Țanga (Esina), Ela Tropaneț și Irina Colesnicova.

© 2019 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail