Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al FMFParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

NOUTATI

U-19 / Preliminariile CE (video)

Categorie:

În perioada 9 – 14 octombrie naţionala de juniori U-19 a Moldovei participă în cadrul primului tur preliminar al Campionatului European la Fotbal, ediţia 2014/2015. Moldova evoluează în grupa 10, din care mai fac parte Olanda, Andorra şi Polonia, gazda mini-turneului.

Programul „Toţi împreună” (video)

Categorie:

Pe 14 octombrie 2014, în oraşul Codru, municipiul Chişinău, a fost dat în exploatare un nou mini-teren de fotbal cu acoperire artificială instalat în cadrul programului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, “Toţi împreună”.

Delegări UEFA

Categorie:

Forul european ne-a comunicat că oficialul moldovean Andrian IXARI a fost numit delegat UEFA la meciul dintre selecţionatele de tineret ale Croaţiei şi Angliei din faza play-off a CE 2015. Partida va avea loc la 14 octombrie pe stadionul din oraşul Vinkovic.

Meciul suporterilor

Categorie:

Duminică, 12 octombrie, pe stadionul "Luci" din Moscova a avut loc şi meciul echipelor suporterilor Federaţiei Ruse şi Republicii Moldova. Partida s-a încheiat cu victoria jucătorilor moldoveni, scor 4-2.

Live Your Goals

Categorie:

Pe 11 și 12  octombrie  2014, la stadionul din satul Măcăreşti, raionul Ungheni, şi cel din satul Corbu, raionul Donduşeni, s-a desfășurat al VII-lea festival fotbalistic pentru fete (a.n. 2002-2003) în cadrul programului FIFA - Live Your Goals. Micile fotbaliste din regiunea de nord a țării au participat la diverse exerciții distractive și au jucat fotbal în componență redusă.

Cupa Raionului Călăraşi

Categorie:

Duminică, 12 octombrie 2014, la stadionul orăşenesc din Călăraşi s-a disputat finala Cupei Raionului la fotbal. După o partidă viu disputată, câştigătoare a devenit echipa comunei Ţibirica care s-a impus la penaty-uri în meciul decisiv cu formaţia din comunei Sipoteni, scor 4-2 (la finalul timpului regulamentar scorul a fost 2-2).

Rusia - Moldova 1-1 (video)

Categorie:

Naționala Moldovei a obținut primul punct în preliminariile EURO 2016. Tricolorii au remizat, scor 1-1, chiar pe terenul Rusiei, una din favoritele grupei G. Ambele goluri au fost marcate în repriza secundă. Mai întâi, Artem Dzyuba a înscris din penalty, însă la scurt timp Alexandru Epureanu a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap imparabilă. Chiar dacă gazdele au presat pe final, jucătorii moldoveni s-au apărat exemplar și au obținut astfel un rezultat remarcabil.

Open Fun Football Schools

Categorie:

Vineri, 10 octombrie, în cadrul proiectului Open Fun Football Schools Moldova a fost organizat un festival comun pentru 54 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului. Evenimentul a fost desfășurat la Dubăsari, iar oaspeții din satul Molovata au traversat râul Nistru cu ajutorul feribotului.

Selecţionata Moldovei în Rusia

Categorie:

Echipa Naţională a Moldovei a ajuns în capitala Rusiei în după amiaza zilei de 11 octombrie, jucătorii şi stafful tehnic fiind cazaţi în “Art Hotel” din Moscova. Sâmbătă seara reprezentativa Moldovei a susţinut un antrenament de o oră la stadionul “Otkrîtie Arena” (capacitatea – 42.000 locuri). La şedinţa tehnică au participat 20 de jucători convocaţi de selecţionerul Alexandru Kurteian.

Turneu pentru copii

Categorie:

În perioada 12-20 octombrie, orașul Soci, Rusia, se va desfăşura tradiţionalul turneu internaţional de fotbal între copii “Mingea de piele”. Pentru al patrulea an consecutiv la competiţie va participa şi o echipă din Moldova. Este vorba de Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Chişinău, care s-a clasat pe locul 3 la turneu naţional “Guguţă” din acest an.

© 2019 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail