Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al FMFParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

NOUTATI

Lotul naţionalei U-21

Categorie:

Antrenorul naţionalei de tineret a Moldovei, Alexandr Kurteyan, a anunţat lotul pentru meciurile cu Anglia (5 septembrie, Reading) şi Ţara Galilor (10 septembrie, Tiraspol) din cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret din 2015.

Fotbal-volei pe plajă

Categorie:

Pe 25 august 2013 la Vadul-lui-Vodă a avut loc cea de a doua ediţie a Cupei Republicii Moldova la fotbal-volei pe plajă, organizată de Federaţia de fotbal-tenis din R. Moldova în coloborare cu Federaţia Moldovenească de fotbal. Deţinătoare a trofeului a devenit echipa Sport BET-Chişinău care s-a impus după o finală spectaculoasă cu CS Petreşti-Ungheni, scor 2–0 (la seturi 15-13, 15–12).

Cursuri FIFA Grassroots

Categorie:

La Centrul de pregătire al selecţionatelor Moldovei de la Vadul-lui-Vodă a început luni, 26 august 2013, Cursurile FIFA de instruire a antrenorilor Grassroots (fotbalul de mase). La aceste cursuri s-au înscris 18 antrenori.

Turneul „Bemol Regions Cup” (video)

Categorie:

Echipa Gloria Edineţ a câştigat cea de-a patra ediţie a turneului „Bemol Regions Cup”. În finală, echipa antrenată de Igor Şpaniora s-a impus în faţa formaţiei FC Mărculeşti, scor 4-3, după prelungiri. Golul decisiv a fost marcat de Iurie Romaniuc pe finalul celei de-a doua reprize de prelungiri.

Lotul lărgit pentru meciul cu Anglia

Categorie:

Selecţionerul Moldovei, Ion Caras, a anunţat lotul lărgit pentru meciul cu Anglia din cadrul preliminariilor CM 2014, programat pe 6 septembrie la Londra.

Fotbal pe plajă

Categorie:

Pe 24 august 2013 la Vadul-lui-Vodă s-au disputat meciurile ultimelor etape din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal pe plajă, Divizia Naţională (senioare), ediţia I, organizat de Asociaţia de profil.

Campioană naţională a devenit echipa CS Ialoveni care s-a impus în meciul decisiv cu FC Victoria Măcăreşti, scor 9–4.

Meci amical

Categorie:

Vineri, 23 august, pe stadionul Dinamo din Chișinău a avut loc un meci amical de fotbal cu participarea echipelor Poliției de Frontieră a Moldovei și României. Partida a fost organizată cu prilejul aniversării a 22 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Înainte de începerea meciului, Fanfara Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a intonat imnurile celor două țări.

Proiectul InStat Football în Moldova

Categorie:

La inițiativa FMF, cluburile din Divizia Națională vor beneficia de programele companiei InStat Football, care este specializată în analiza statistică a meciurilor de fotbal și a evoluției jucătorilor. În baza materialelor video sunt oferite produse utile pentru antrenori, care ulterior pot analiza evoluția la diferite capitole (pase precise, recuperări, șuturi ș.a) a fiecărui fotbalist în meciurile disputate.

Comitetul de Competiții al FMF

Categorie:

La şedinţa sa din data de 22 august 2013, Comitetul de Competiţii al F.M.F. a adoptat următoarele decizii:

U-16 / Moldova - România 0-2 (video)

Categorie:

Naţionala de juniori U-16 a Moldovei a suferit, scor 0-2, în cel de-al doilea meci amical disputat cu reprezentativa similară a României. Oaspeții au înscris ambele goluri în prima repriză prin Mihai Rareș și Vlad Mihalcea.

© 2019 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail