Fotbalul - ambasadorul pacii
Partener general al FMFParteneri oficiali

Partener general al FMF
Parteneri oficiali

Centrul de pregătire al selecţionatelor Moldovei

Centrul de pregătire al selecţionatelor naţionale a desemnat deschiderea unei noi ere de dezvoltare a fotbalului autohton. Deschiderea solemnă a bazei a avut loc în august 2002, în prezenţa preşedintelui FIFA, Sepp Blatter.

 

Centrul se află la doar 26 km de la sediul Federaţiei, pe o suprafaţă de 6 hectare, şi încorporează toate elementele unei infrastructuri moderne, necesară muncii de succes în procesul de instruire şi antrenament, de reabilitare medicală şi odihnă a fotbaliştilor. El cuprinde: două terenuri cu gazon natural de 105x68m, dotate cu sisteme de stropire, un câmp de mărime standard cu gazon artificial de generaţia a 4-a, două vestiare pentru echipe şi tribună dublă pentru 1200 de spectatori, două hoteluri cu 36 de camere și 28 camere, două restaurante.


În componenţa Centrului mai intră un bloc destinat studiilor, patru săli de conferinţă pentru 28-50 de persoane fiecare, un centru de medicină cu cabinet fizioterapeutic, sală pentru fitness, saună şi piscină. Aşadar, pentru antrenamentul şi odihna fotbaliştilor din loturile naţionale au fost create toate condiţiile în vederea unei pregătiri fructuoase.
Acestea nu reprezintă nici pe departe totul, or baza se foloseşte şi ca centru de instruire a antrenorilor, de la cei pentru echipele de copii şi până la antrenori de categoria „Pro”, pentru desfăşurarea seminarelor destinate arbitrilor, adunărilor medicilor sportivi şi administratorilor cluburilor de fotbal.

În acest Centru se desfăşoară meciuri în cadrul campionatului naţional, meciuri amicale între echipe de copii şi tineret. Pe terenurile de aici Federaţia permite întâlnirile dintre copii şi veterani ai fotbalului, jurnalişti şi parlamentari...
Toţi oaspeţii de peste hotare ai FMF vizitează cu plăcere Centrul de pregătire al selecţionatelor naţionale ale Moldovei şi apreciază unanim că doar puţine federaţii din Europa se pot mândri cu ceva asemănător.

© 2020 Federaţia Moldovenească de Fotbal
Send mail